Geschiedenis

De geschiedenis van de Hugo wijnen gaat erg ver terug. Al geruime tijd wordt dit populaire drankje in Noord-Italië genuttigd. Niet geheel toevallig komt deze wijn oorspronkelijk ook uit Noord-Italië. Deze regio staat in zijn algemeenheid reeds bekend om de druifsoorten die daar groeien. Dankzij deze druifsoorten kan er een wijn gemaakt worden met een zeer frisse smaak.

Door de populariteit van de Hugo Wijnen in Italië is besloten om de drankjes te expanderen in elke andere landen in Europa. De grote (wijn)landen zoals Frankrijk en Duitsland werden als eerste aangedaan. Met name in Duitsland werden de Hugo wijnen en cocktails goed ontvangen.

De cocktails worden veelal vergeleken met Aperol Spritz en dat is een zeer populair drankje in Duitsland. Hier heeft Hugo op mee kunnen liften en daardoor is de cocktail van Hugo ongekend populair geworden in Duitsland. Dit gebeurde allemaal rond het jaar 2010; vanaf dat moment is Hugo ook beschikbaar in Nederland.

In de eerste jaren in Nederland moesten de Nederlanders wennen aan de smaak van de Hugo wijnen en cocktails. Met name de ingrediënten van de drankjes zorgden ervoor dat veel Nederlanders hieraan moesten wennen. De drankjes van Hugo worden namelijk gemaakt door vlierbloesemsiroop te combineren met Prosecco. Deze combinatie zorgt voor de verrassend verfrissende en lichtzoete smaak.

Tegenwoordig wordt deze combinatie door veel Nederlanders aanbeden. Het zijn zeer populaire drankjes geworden; dat geldt zowel voor de Hugo wijnen als voor de Hugo cocktails.

Het uitbrengen van de Hugo cocktails was overigens een behoorlijk shocking item. In het verleden was de producent namelijk behoorlijk bezig om het recept geheim te houden. Men wilde niet dat andere bedrijven hun wijnen en cocktails zouden kopiëren en na gaan maken.

Door die houding was Hugo een drankje dat alleen in Noord-Italië gedronken werd op terrasjes en verjaardagen. Nadat Hugo besloten heeft om de cocktail ook in andere landen te verkopen, is het drankje alleen maar populairder geworden. Naar verluidt heeft het lanceren van de Hugo cocktail veel voeten in aarde gehad. Gelukkig kunnen we nu optimaal genieten van de overheerlijke Hugo wijnen en cocktails.

Hugo is oorspronkelijk bedacht door Stefan Zanotti en Thomas Divina. Dhr. Zanotti was werkzaam bij een wijngaard in Italië en tevens eigen van een bar; bij die bar was Thomas Divina werkzaam.

In hun bar hebben ze langere tijd Hugo geserveerd. Nadat ze dit enkele jaren hadden gedaan, ontstond bij hen het idee om deze cocktail op de markt te brengen, zodat mensen dit gewoon konden kopen bij een supermarkt. En zo geschiedde.. In de afgelopen jaren zijn er meerdere varianten gekomen zoals de overheerlijke Hugo Rosé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *